Egipt – Ţara Piramidelor


Situat în Nord- Estul Africii, Egiptul are cel mai mare număr de locuitori de pe continent, după Nigeria.

Cea mai mare parte a populației este concetrată în jurul Deltei Nilului și a Canalului Suez. Principalele orașe ale Egiptului sunt capitala, Cairo și portul Alexandria.

Principala industrie a țării este agricultura, aceasta concentrând ca forță de muncă, o treime din populația țării. Fellahin, adică fermierii, cultivă cu precădere bumbac, porumb și orez în Delta Nilului.

Egiptenii exportă mult bumbac, petrol și haine.

Cei mai mulți egipteni se trag din poporului Egiptului antic sau din arabii care au invadat Egiptul în secolul al VII-lea, iar 90% din populația țării sunt musulmani.

Egiptul a făcut parte din Imperiul Otoman, din secolul al XVI-lea pana in secolul XX. Între anii 1880 – 1950 controlul asupra Canalului Suez și asupra țării a aparținut Angliei.

În urmă cu 2000 de ani, orașul Alexandria a fost cel mai mare centru comercial al lumii.

Egiptul se întinde pe o suprafață de aproximativ 1 milion de km2 și are o populație de peste 78 milioane de locuitori. Limba oficială este araba, iar moneda națională este lira egipteana.

Una dintre marile minuni ale lumii antice, dar și moderne este marea piramidă din Giza, aflată în imediata apropiere a orașului Cairo.

Sursa imagine:  superegipt.ro


Etichete pentru acest articol: