Cinci Beneficii ale educației Outdoor


1. Construiește comunitatea

Educația outdoor este despre comunitate. De la grupurile care călătoresc împreună în autobuz, la grupurile care impart camerele de cazare, la cele de studiu din teren care participă la activități, elevii trăiesc și lucrează în echipe. Nu pot avea parte de experiențe similare pe cont propriu. Totul este despre echipă, iar copiii își fac prieteni.

2. Copiii își cresc așteptările și standardele

Elevii pot pregăti mâncarea, spăla vasele, curăța spațiul de dormit, pot curăța spațiul de desfășurare a activității outdoor și chiar să-l lase în condiții mai bune decât l-au găsit. Și fac toate acestea în timp ce sunt angrenați într-un program educațional, eventual interdisciplinar ce le solicită cunoștințele din diferite domenii, dar îi provoacă și la efort fizic.

3. Crește conexiunea

Să vezi un grup de băieți de clasa a șasea pregătind o masă pentru alți copii este o experiență uimitoare. Ei intră în detalii despre tot – sortează tacâmurile, verifică numărul farfuriilor, programează ora mesei. „Cine se duce afară să aducă flori salbatice pentru decorurile mesei?”sau „ Te-ai spălat pe mâini din nou?” devin întrebări relevante și viabile. Pe măsură ce educația outdoor progresează, elevii se pronunță asupra detaliilor din ce în ce mai rafinate ale experienței. Ei doresc să ofere o experiență mai bună și unică unul pentru celălalt. Sunt conectați la comunitatea pe care ei înșiși au creat-o.

4. Construiește cultura

Culturile împărtășesc un limbaj comun. Valorile, scopul și conexiunea oamenilor la un loc sunt o expresie fundamentală a identității lor.

5. Dezvoltă sentimente și amintiri pozitive în jurul școlii și în aer liber

Copiii care participă la astfel de programe de educație outdoor rețin numele grupului din care au făcut parte, rolul lor în echipă, cântecul lor preferat, vor vorbi despre ce mâncare bună au gătit ei înșiși sau au mâncat, despre ce animale au văzut sau ce obiecte au confecționat. Amintirile sunt însoțite de sentimente, iar acest gen de activități rămân în memoria copiilor pe termen lung.

Material preluat și prelucrat de pe eduteca.org


Etichete pentru acest articol: